Surf Center Κατσαρεάς από το 1985.

Μια οικογενειακή επιχείρηση.

1985. Ανοίγει το κατάστημα Surf Center Κατσαρέαςστην οδό Ανθέων 43 στη Θεσσαλονίκη από τον Πέτρο Κατσαρέα. Λίγο μετά μπαίνει συνεργάτης ο αδελφός του, ο Θανάσης Κατσαρέας. Μαζί δημιουργούν και εξελίσσουν το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που ασχολείται σοβαρά με τα θαλάσσια σπορ: Windsurfing, κανό- καγιάκ, water-skiing, αλλά και snowboarding και skating. Τα δυο αδέλφια ταξιδεύουν συχνά στην Ευρώπη για να προμηθευτούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Κοινή απόφαση και στοίχημα με την αγορά: ένα εξειδικευμένο κατάστημα που να προσφέρει στην αγορά τα πάντα γύρω από τα θαλάσσια σπορ.

Εξοπλισμό, επισκευές, συμβουλές και ότι άλλο χρειαστεί.

Το φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη από το 1985

Κάπου εκεί μπαίνει στην επιχείρηση και ένα καινούργιο μέλος, ο Χρήστος Ξανθός, γνωστός στους παλιούς μας πελάτες και ως “ο ψηλός”.Ο Χρήστος, εκτός από υπεύθυνος στην αποθήκη, κάνει και τις πιο προσεκτικές επισκευές. σε ιστιοσανίδες και πανιά. Πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον πελάτη, η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει στις πιο κατάλληλες επιλογές εξοπλισμού.

Το κατάστημα ανέβασε την πρώτη του ιντερνετική σελίδα το 1999, όπου είχε σχεδόν πλήρη κατάλογο των προϊόντων με τιμές, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει online πώληση όπως σήμερα. Ίσως ήταν από τα πρώτα μαγαζιά του είδους που είχαν παρουσίαση στο ίντερνετ.

Το 2011 μπαίνει δυναμικά στην επιχείρηση η μεγάλη κόρη του Πέτρου, η Σοφία Κατσαρέα. Έχει μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές της στη γραφιστική και αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει πλήρως το κομμάτι του ίντερνετ: σχεδιάζει καινούριο λογότυπο,εταιρική ταυτότητα και site το οποίο φροντίζει να ενημερώνει συνεχώς.

Το 2015, αναλαμβάνει τη μισή επιχείρηση και μαζί με τον θείο και συνεργάτη Θανάση ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και ξεκινάνε τις εισαγωγές κανό-καγιάκ, SUP κ.α. φροντίζοντας για τις καλύτερες τιμές αλλά και την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων.

Η ομάδα, δεν τελειώνει εδώ. Μέλος της επιχείρησης γίνεται και ο γιος του Θανάση, Δημήτρης Κατσαρέας, ο οποίος ασχολείται με το καγιάκ μέσα και έξω από την επιχείρηση. Τα καλοκαίρια ταξιδεύει παράκτια με το καγιάκ του και όλο τον υπόλοιπο χρόνο αναζητάει καινούρια μοντέλα και τρεντς σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα μαθαίνει τα πάντα για το windsurf, κανό-καγιάκ, SUP και λοιπούς εξοπλισμούς, και σιγά σιγά γίνεται ίσως το πιο κατάλληλο άτομο για να λύνει απορίες.

Το 2018 ξεκινάει ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για να κάνει γνωστά στους επαγγελματίες του είδους τα προϊόντα της χονδρικής που παρέχει η εταιρεία σε εξαιρετικές τιμές.

Την ίδια χρονιά στην ομάδα προστίθεται ένα καινούργιο μέλος: ο Θανάσης Σουπίδης, γαμπρός του Πέτρου, ο οποίος παράλληλα με τον Δημήτρη ξεκινάει τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ελλάδα.

Η οικογένεια υποστήριζε πάντα τον αθλητισμό στη θάλασσα, από πριν ανοίξει το κατάστημα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Κατσαρεάς ήταν πρωταθλητής ιστιοσανίδας (δίπλα στον Κακλαμανάκη) και ιστιοπλοΐας και ταξίδευε σε όλη τη Ελλάδα για να συμμετέχει σε αγώνες όπου συχνά κατακτούσε πρωτιές. Μέχρι σήμερα τρέχει σε αγώνες ιστιοσανίδας, Division 2 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Η Σοφία Κατσαρεά είναι αθλήτρια του SUP, από το 2013 όπου το SUP πρωτοεμφανίζεται στην Ελλάδα, με αρκετές συμμετοχές και μετάλλια στην βόρεια Ελλάδα. Αλλά και ο Δημήτρης Κατσαρέας έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες SUP στη Βόρεια Ελλάδα και έχει ανέβει στο βάθρο.

Έχετε λοιπόν μπροστά σας μια οικογενειακή επιχείρηση, που αγαπάει τον θαλάσσιο αθλητισμό και την δουλειά.

Όλοι μαζί φροντίζουμε ώστε το μαγαζί να κρατήσει το κύρος του, την αξιοπιστία του, τις καλές τιμές και την πάντα πρόθυμη εξυπηρέτηση.

Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι ευχαριστημένοι, ώστε να μας προτιμήσουν ξανά στο μέλλον. Δέν είμαστε τέλειοι, αλλά είμαστε πρόθυμοι να το προσπαθήσουμε!